16 09/2018

60 de producători autohtoni vor participa la Ziua Națională a Vinului

Peste 60 de producători autohtoni de vinuri din regiunile cu Indicație Geografică Protejată vor participa la cea de-a 17-a ediție a sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”. Evenimentul se va desfășura sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”, în perioada 6-7 octombrie curent.

În premieră, sărbătoarea își va extinde aria geografică și va avea loc, în același timp, și la Snagov, România, unde vor participa 20 de vinificatori din Republica Moldova, reuniți sub un brand de țară. Totodată, mai mulți producători de vinuri din România vor participa la manifestațiile organizate la Chișinău, în cadrul unui stand special amenajat.

Timp de două zile, în capitală vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, vor fi organizate târgul meșterilor populari, școala vinului, o zonă de pictură, o zonă dedicată alimentației publice, tururi vinicole și vor fi improvizate curți țărănești. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un amplu program artistic.

Anterior, premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în comun cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului să publice cât mai rapid agenda manifestațiilor desfășurate de Ziua Națională a Vinului pentru a valorifica la maxim oportunitățile oferite de acest eveniment. Premierul a accentuat că această sărbătoare este un bun prilej pentru a promova țara noastră ca o destinație turistică vitivinicolă.

Anul trecut, Ziua Națională a Vinului a reunit 47 de producători autohtoni și a atras numeroși turiști străini.