15 09/2020

Activitatea mijloacelor de transport a întreprinderilor municipale, în regim live

Primăria municipiului Chișinău informează despre crearea unei hărți online de monitorizare a unităților de tehnică din dotarea parcurilor auto ale regiilor municipale. Astfel, pe autospecialele din cadrul Î.M. Regia „Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Î.M. Regia „Autosalubritate" şi S.A. "Apă-Canal Chişinău", au fost instalate sisteme GPS, iar adresele de intervenție pot fi vizualitate, în timp real, de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Informații în acest sens au fost prezentate de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative, care a precizat că prin intermediul acestei platforme, municipalitatea își propune să devină mai transparentă. „Astfel, orice cetățean poate vedea câte autospeciale lucrează pe teren şi în ce perioade de timp, care staționează la acea oră sau de la care întreprindere sunt”, a declarat edilul capitalei.

De menționat că în prezent, serviciile municipale de profil lucrează la definitivarea datelor privind numărul mijloacelor de transport a Parcului Urban de Autobuze şi a Regiei Transport Electric Chişinău, care la fel, vor fi incluse pe o aceiași platformă.

Anterior, Primăria municipiului Chișinău a elaborat și alte hărți interactive, care prezintă informații relevante despre activitățile sau adresele din oraș.