06 05/2020

Ajutorul umanitar din România este în drum spre Republica Moldova

Potrivit lor, un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Republicii Moldova, în contextul COVID-19, a pornit astăzi din București spre Chișinău.

Secretarul de stat al DRRM, Ana Guțu, a fost prezentă la momentul plecării camioanelor cu ajutoare medicale, alături de Premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Ajutorul umanitar oferit de România reprezintă o manifestare supremă a frăției de neam, o dovadă de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova. Mulțumim României că, în aceste vremuri grele, a oferit acest sprijin valoros care va contribui la salvarea de vieți. România a fost și este mereu alături de Republica Moldova și de cetățenii ei”, consideră secretarul de stat al DRRM, Ana Guțu.

„Convoiul umanitar conține 3 000 de combinezoane de protecţie, 6 000 de măşti medicale, 6 000 măşti chirurgicale, 11 500 perechi mănuşi, 1 000 viziere şi 10 izolete. La inițiativa DRRM, Guvernul României acordă o donație de 3,5 milioane de euro pentru cetățenii de peste Prut”, se spune într-un comunicat de presă.