15 11/2017

Alexandru Jizdan a avut o întrevedere cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev

În perioada 15 – 17 noiembrie 2017, o delegație MAI condusă de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan se află într-o vizită de lucru în Baku, Republica Azerbaidjan.

În acest context, astăzi, 15 noiembrie, la Președinția din Capitala  Azerbaidjanului, ministrul de Interne a avut o întrevedere bilaterală cu Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Astfel, părțile au vorbit despre această vizită de lucru a delegației MAI, care are ca scop schimbul de experiență dintre cele două Ministere de Interne din ambele state, și care a fost o oportunitate pentru organizarea acestei întâlniri de rang înalt.

Ministrul Alexandru Jizdan, a mulțumit Președintelui pentru organizarea acestei întâlniri, care este importantă nu doar pentru Ministerul pe care îl conduce, dar și pentru Republica Moldova, deoarece toate acțiunile instituțiilor statului, trebuie să fie concentrate spre necesitățile cetățeanului.

Totodată, au fost puse în discuții subiecte cu privire la colaborarea Azerbaidjanului cu Republica Moldova în domeniul polițienesc din cele două țări, dar și despre posibilitatea extinderii acestor relații bilaterale durabile pe alte segmente de activitate, cum ar fi, gestionarea situațiilor excepționale și securitatea frontierei de stat.

La finalul dialogului,  Președintele Azerbaidjanului a menționat despre deschiderea față de o colaborare frumoasă cu Republica Moldova și în viitor, în special între Ministerele de Interne, care sunt responsabile de a oferi cetățenilor liniște și siguranță.

Menționăm că, pe parcursul acestei vizite de lucru delegația MAI va avea mai multe întâlniri bilaterale cu conducători din cadrul subdiviziunilor Ministerului de Interne din Baku, inclusiv cu ministrul de Interne al Azerbaidjanului, Ramil Usubov.