31 10/2018

Alexandru Jizdan, despre "Moldova Cyber Week 2018"

Prin prisma obiectivelor, standartelor, dar și desfășurarea la cel mai sporit nivel, „Moldova Cyber Week 2018” a revoluționat și continuă să o facă pe parcursul saptămînii curente. Pentru a obține un rang înalt de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice, fiecare țară trebuie să definească o strategie națională privind securitatea rețelelor și sistemelor informatice, care să stabilească obiectivele strategice și acțiunile ce trebuie puse în aplicare.

În această ordine de idei, în cadrul evenimentului „Moldova Cyber Week 2018”, Ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan s-a expus temeinic referitor la subiectul securităţii cibernetice și sistemele informatice în Republicii Moldova. Astfel, ministrul a manifestat o abordare obiectivă vis-à-vis de cel mai de amploare eveniment al acestei săptămâni.

“Unele din cele mai importante obiective în asigurarea securității publice, apărarea proprietăţii publice şi private, sunt realizarea politicilor de securitate la nivel național. Dat fiind faptul că trăim în era tehnologiilor, unde informația virtuală circulă cu vehemență peste tot în lume, securitatea cetățenilor noștri este primordială, iar Moldova Cyber Week 2018 este exact ceea de ce avem nevoie pentru a consolida capacitățile de prevenire și apărare cibernetică, de a educa cetățenii Republicii Moldova în acest domeniu și de a spori securitatea și integritatea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice. Sunt cuprins de un sentiment de recunoștință datorită acestui eveniment organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, care tangențial vine să sporească activitatea Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Tehnologii Infomaționale al MAI, prin prisma promovării aplicării tehnologiilor informaționale securizate, a precizat Alexandru Jizdan.

Reamintim că „Moldova Cyber Week 2018” este organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică sub patronajul Cancelariei de Stat și al Guvernului Republicii Moldova și are drept scop sporirea gradului de consolidare a securității cibernetice și dezvoltarea spațiului online.