29 09/2017

Ambasada SUA sprijină eforturile Guvernului de fortificare a abilităţilor profesionale ale comunicatorilor guvernamentali

În perioada martie-septembrie curent, Cancelaria de Stat a beneficiat de programul de instruire  „Dezvoltarea abilităţilor profesionale ale specialiştilor în comunicare din cadrul Guvernului Republicii Moldova”, realizat cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

Scopul proiectului a vizat îmbunătăţirea abilităţilor şi competenţelor profesionale ale echipei de comunicatori guvernamentali implicaţi în comunicarea şi promovarea  reformelor implementate de Guvern.

Astfel, peste 30 de comunicatori din cadrul ministerelor şi altor autorităţi administrative centrale au luat cunoştinţă de bunele practici internaționale și locale de comunicare, având posibilitatea să acumuleze cunoștințe teoretice și practice în comunicarea strategică, PR și relații cu media, comunicarea internă, scrierea mesajelor strategice, comunicarea de criză, data visualization, social media, comunicarea internă, mail marketing şi comunicarea video.

Pe parcursul a şase luni, în cadrul a 11 ateliere de lucru, şapte experţi internaţionali şi cinci traineri locali au organizat sesiuni dinamice, interactive, axate pe optimizarea cunoștinţelor şi dezvoltarea abilităților specialiștilor în comunicare din cadrul instituțiilor publice centrale.

În cadrul festivităţii de înmânare a diplomelor de participare la programul de instruire, Secretarul General al Guvernului, Lilia Palii, a exprimat gratitudine Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru asistenţa continuă acordată în implementarea Agendei de reforme a Executivului de la Chişinău.

„Republica Moldova nu trebuie să inventeze practici de comunicare în instituţiile guvernamentale. Preluarea celor mai bune practici internaţionale constituie o investiţie valoroasă în fortificarea abilităţilor profesionale ale comunicatorilor guvernamentali”, a reiterat Lilia Palii.

La rândul său, Ambasadorul James Pettit a menţionat că Ambasada SUA va continua să sprijine eforturile Guvernului de a comunica despre Agenda de reforme: „Comunicarea este unul dintre cele mai importante aspecte ale diplomaţiei şi este o responsabilitate a fiecărui Guvern. Este important ca toţi oamenii să înţeleagă de ce munca grea pe care o facem pentru a avansa în implementarea Acordului de Asociere cu UE va aduce o schimbare pozitivă în viaţa lor”.