15 08/2016

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit vineri pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Shigeki Sumi, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.
În cadrul întrevederii cu diplomatul nipon, șeful statului a salutat aprofundarea inedită a relațiilor bilaterale din ultimii ani, mulțumind ambasadorului Sumi pentru activitățile întreprinse în acest sens.
În context, interlocutorii au salutat deschiderea misiunilor diplomatice la Chișinău și Tokyo, a căror inaugurare va avea loc curînd.
Diplomatul japonez a menționat că va rămîne Ambasador al produselor calitative și competitive moldovenești, folosind toate posibilitățile de a le promova și după încheierea misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.
Președintele Timofti a reiterat interesul pentru susținerea exporturilor de vinuri moldovenești în Japonia, inclusiv promovarea brandului de ţară „Wine of Moldova”.
În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea şi consolidarea relațiilor de prietenie şi colaborare moldo-nipone, Președintele Nicolae Timofti i-a acordat Ambasadorului Sumi „Ordinul de Onoare”.