31 01/2020

Aparatul Președintelui Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități

La indicația șefului statului, a avut loc o întrevedere dintre conducerea Aparatului Președintelui Republicii Moldova și Lamberto Zannier, Înalt Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră.

La întrevedere, partea moldovenească a fost reprezentată de Nicolae Posturusu, secretarul general al Aparatului Președintelui, Serghei Mișin, consilier pentru relații interetnice, Eugen Caras, consilier pentru politică externă și Elena Beleacova, președintele comisiei pentru relații interetnice din cadul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președinte.

Interlocutorii au discutat un șir de probleme actuale pentru Republica Moldova: interacțiunea dintre autoritățile centrale și organizațiile etnoculturale, statutul limbii ruse și al limbilor materne ale popoarelor din țara noastră, studierea limbii de stat în instituțiile preuniversitare în care se studiază în limba rusă, dialogul dintre autoritățile centrale și cele regionale, inclusiv cu Autonomia Găgăuză și raionul Taraclia etc.

Pe parcursul discuțiilor îndelungate și sincere, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la subiectele desemnate, au menționat perspectivele continuării unui dialog dintre Republica Moldova și partenerii externi, inclusiv organizațiile internaționale. La rîndul său, domnnul Zannier a promis că OSCE va acorda și în continuare sprijin în soluționarea problemelor abordate.