28 03/2017

Banca Națională va fi vizitată de sute de copii în Săptămîna Internațională de Educație Financiară

Aproape 400 de copii, însoțiți de profesori, sînt primiți la Banca Națională a Moldovei (BNM) în cadrul Săptămînii Internaționale de Educație Financiară 2017, care se desfășoară cu genericul „Învață. Economisește. Cîștigă”. Elevii vin din mai multe școli din țară, unde sînt implementate proiecte-pilot de educație financiară de către Fondul European pentru Europa de Sud-Est.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate concursuri, iar cei mai activi și mai ingenioși copii vor primi diplome. Elevii care vor deține „Diploma de excelență” vor primi și o monedă comemorativă „Guguță”. În finalul vizitei, elevii vor trece prin sala de expoziții a băncii centrale a Moldovei, pentru a afla despre istoria monedei naționale.

Scopul acțiunii este de a încuraja spiritul antreprenorial, în special în rîndul tinerilor, de a informa pe larg publicul despre rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale unei instituții financiar-bancare și de a explica principiile de bază ale economiei.

„Este foarte important ca copiii și adolescenții să învețe și să cunoască niște noțiuni financiare de bază din fragedă copilărie și să le cunoască prin joc, să le învețe prin evenimente interactive, ca apoi fiind adult să le poată folosi mai cu încredere. Produsele financiare sînt într-o dezvoltare continuă și  pentru  a le face mai accesibile, pentru a face mai responsabilă utilizarea lor, este foarte important să avem o populație bine informată și cunoscătoare în acest domeniu”, spune Cristina Harea, viceguvernator al BNM.

Evenimentul a ajuns la a 5-a ediție și, în acest an, se va încheia la 2 aprilie. BNM desfășoară Săptămîna Internațională de Educație Financiară cu suportul Fondului European pentru Europa de Sud-Est, în parteneriat cu Institutul de Științe ale Educației și Ministerul Educației.