24 01/2020

În cadrul vizitei la Ierusalim, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić. Igor Dodon a salutat dialogul pozitiv dintre țările noastre și a pledat pentru intensificarea acestuia

În cadrul vizitei la Ierusalim, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić.

Igor Dodon a salutat dialogul pozitiv dintre țările noastre și a pledat pentru intensificarea acestuia la nivel de conducere de vîrf a statelor. În context, Președintele Moldovei a constatat cu satisfacție dialogul constant stabilit cu dl. Vučić în cadrul mai multor întrevederi desfășurate în marja unor evenimente internaționale, precum și contactele stabilite între primii miniștri ai țărilor noastre.

Totodată, oficialii au discutat despre aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin consolidarea colaborării dintre Camerele de Comerț și Industrie din Republica Moldova și Republica Serbia. În acest sens, Igor Dodon a menționat că volumul schimbului comercial bilateral rămîne insuficient și necesită valorificare la justa valoare.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat faptul că țările noastre au semnat 13 acorduri în diferite domenii, iar 10 acorduri sunt în proces de negociere.

La finele întrevederii, Președintele Republicii Moldova a dat curs invitației Președintelui Serbiei de a efectua o vizită oficială în această țară în luna aprilie curent.