17 09/2020

În capitală va fi construită o parcare automatizată

În capitală va fi construită o parcare automatizată, a declarat astăzi primarul capitalei, Ion Ceban: "Este vorba despre un proiect inedit, pe care îl vom implementa în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei. Despre acest lucru am discutat ieri cu conducerea UTM și a Agenţiei Proprietăţii Publice.
Aceasta ne va permite să ne plasăm direct într-un ecosistem inovaţional, cu ajutorul tehnologiei smart.
Actualmente suntem în discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 august 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei str. 31 august 1989.
Problema parcărilor în centrul capitalei este una stringentă, de aceea căutăm soluţii în acest sens.
Totodată, urmează să semnăm un acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldova pe diferite domenii de intervenţie, începând cu cea de consultanţă şi finalizând cu cea de participare activă la expertizarea proiectelor pe care le implementează municipalitatea.
Avem nevoie de cunoştinţele şi experienţa tinerilor specialişti din cadrul facultăților inginerești şi IT a instituţiei de învăţământ, atât în cadrul procesului de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, cât şi în procesul de administrare a oraşului.
Ne dorim ca astfel de colaborări şi parteneriate frumoase să avem cu mai multe instituţii de învăţământ din țară."