10 04/2020

Colectivul profesoral didactic al UTM susține Primaria mun. Chișinău în lupta cu COVID-19

Faptele bune continuă să fie realizate împreună cu oamenii care nu rămân indiferenți şi se alătură municipalității în lupta cu COVID-19.

Faptele bune continuă să fie realizate împreună cu oamenii care nu rămân indiferenți şi se alătură municipalității în lupta cu COVID-19. De această dată, ajutorul vine din partea colectivului profesoral didactic al Universităţii Tehnice din Moldova, care au reuşit să colecteze peste 150 de mii de lei.

Banii sunt transferați în contul Centrului COVID-19, de la „Moldexpo”, iar din suma oferită, conducerea centrului va procura echipamentele medicale şi consumabilele necesare.

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban a mulțumit  conducerii UTM pentru gestul de solidarizare. “Doar împreună reuşim să ajutăm medicii care au mare nevoie de siguranţă şi grijă în această perioadă dificilă pentru toată lumea”, a menționat primarul.

Totodată, astăzi este lansat Centrul Covid de la Moldexpo, care doar în câteva zile a fost transformat dintr-un centru expozițional într-un spital performant.

Coordonator la fața locului din prima zi este doctorul și directorul spitalului municipal Sfânta Treime, Oleg Crudu, suspendat pentru perioada de criza, dar și pretorul din sectorul Buiucani, Vadim Brînzaniuc susținuți de o echipă de medici și ajutați de către armata națională.

Medicii vor testa persoanele, după care cei pozitivi la Coronavirus vor fi transferați în spitalele strategice, în funcție de starea de sănătate pe care o manifestă.

În acest proces, Primăria Chișinău a oferit tot suportul pentru ca cele 3 pavilioane să fie dotate și echipate la cel mai înalt nivel, având o capacitate în prezent de aproape 400 de locuri pentru pacienți, cu posibilitatea de a fi extins numărul de paturi. Munca municipalității a fost realizată, iar controlul asupra centrului este preluat de către organele centrale.