15 08/2016

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a participat la o ședință de lucru cu președinții de raioane

Vineri 12 august 2016, conducerea MAI împreună cu conducătorii din subdiviziuni au avut o ședință de lucru cu președinții și reprezentanții Consiliilor raionale, în cadrul căreia a fost abordat un spectru larg de subiecte ce vizează administrarea publică, precum şi aspecte privind colaborarea dintre autorităţile locale şi subdiviziunile MAI.
 
Astfel, în debutul ședinței, ministrul Alexandru Jizdan a vorbit despre importanța colaborărilor cu APL și cu societatea civilă,  care trebuie să sprijine inițiativele bune cu care vin instituțiile statului dar și  să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea serviciilor prestate.
 
“Este foarte important să discutăm deschis despre problemele pe care le aveam astăzi, să avem un dialog constructiv și să căutăm împreună soluții și metode de conlucrare pentru a obține rezultatele pe care le dorim noi, dar mai ales cetățenii noștri”, a spus ministrul de interne Alexandru Jizdan.
 
La rândul lor, preşedinţii raioanelor au relatat despre situaţia actuală  în teritoriu, despre activitatea angajaților din subdiviziunile Ministerului, enunţând o serie de probleme cu care se confruntă, soluţionarea cărora necesită o implicare a conducătorilor și autorităților centrale. Totodată, au mulțumit pentru suportul oferit de polițiști, salvatori și pompieri, carabinieri în localități, îndeosebi în perioada inundațiilor din această vară, incendiilor și alte situații de criză.
 
În acest context, conducătorii de raioane și-au exprimat deschiderea și dorința implementării Sistemului de supraveghere video a traficului rutier în localități, astfel a fost prezentată activitatea Centrului unic de monitorizare al Serviciului tehnologii informaționale, menirea acestui serviciu și rolul important pe care îl are în combaterea și prevenirea încălcărilor în trafic și nu doar.
 
De asemenea, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a comunicat reprezentanților APL despre proiectele de viitor și dorința dezvoltării Poliției comunitare, prin aceste schimbări și reforme, poliția devenind un serviciu pentru oameni și nu doar o putere și despre realizările din prima jumătate de an cu suportul Uniunii Europene și Partenerilor de dezvoltare.
 
Conducerea Ministerului de interne a reiterate că asemenea întruniri vor fi organizate cu regularitate, pentru a avea un dialog eficient cu toți reprezentanții raioanelor.