21 10/2016

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Sun Communications de către Orange Moldova

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea întreprinderii mixte Sun Communications de către Orange Moldova. Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din Republica Moldova sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu mediul concurențial normal, în conformitate cu Legea concurenței și cu Hotărîrea cu privire la aprobarea Regulamentului privind concentrările economice.

Orange Moldova a semnat la 29 iunie un acord pentru achiziţionarea a 100% din capitalul social al companiei Sun Communications.

Sun Communications este furnizorul de servicii TV cu plată lider din Moldova, după numărul de clienți, şi oferă servicii TV prin cablu şi digitale sub marca Sun TV clienţilor din Chişinău, Bălţi şi Cahul. Cu o ofertă ce include peste 172 de canale şi 25 de canale HD, Sun TV este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune prin cablu, cu peste 100 000 de clienţi activi. De asemenea, Sun Communications prestează servicii de Internet şi VOIP (voce prin IP) la peste 38000 clienţi din Moldova, oferind o conectivitate de pînă la 300Mbps, potrivit unui comunicat difuzat anterior de Orange.