17 09/2019

Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă Prim-ministru s-a întrunit în prima ședință

Ieri, 16 septembrie, a avut loc prima ședință a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției, prezidată de Prim-ministrul Maia Sandu.
 

În timpul ședinței a fost discutată funcționalitatea Agenției Naționale pentru Integritate, dar și alte subiecte de importanță majoră.


Consiliul Anticorupție este o platformă pentru examinarea problemelor sistemice și de politici în domeniul prevenirii și combaterii corupției și reforma justiției și pentru coordonarea eforturilor între autoritățile publice competente în vederea implementării cu succes a politicilor adoptate.
 

Din consiliu fac parte Prim-ministrul, Ministrul Justiției și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Inspectoratului General al Poliției, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție, Autorității Naționale de Integritate, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale.
 

La prima ședință au fost stabilite cadrul, prioritățile și modul de funcționare ale Consiliului. De asemenea, au fost discutate mai multe teme prioritare de interes public a căror soluționare cere efortul comun al autorităților publice centrale și al instituțiilor de drept.