12 12/2018

Cooperare moldo-chineză în domeniul IT

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu Directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Serghei Popovici și ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat un spectru larg de subiecte privind cooperarea şi susţinerea reciprocă dintre cele două ţări, accentuat fiind subiectul cu privire la prioritățile în domeniul tehnologiilor informaționale precum și relațiile comercial-economice între cele două state.

“Colaborarea bilaterală cu Republica Populară Chineză continuă să avanseze, iar posibilităţile de conlucrare în domeniul telecomunicațiilor sunt tot mai mari. Ne bucură faptul că putem miza pe investitori și parteneri străini în acest sector important pentru societatea de astăzi. Credem în totalitate că acțiunile Chinei în domeniul IT  vor produce schimbări majore în viitorul apropiat”, a declarat Serghei Popovici, director STISC

Ambasadorul chinez a menționat că ţara Sa va sprijini în continuare Moldova în realizarea obiectivelor propuse și va contribui activ la creşterea nivelului de trai a cetăţenilor din ambele state.