15 07/2021

Cornelia COBÎLAȘ, eleva cu 10 pe linie la BAC: „Vreau să-mi continui studiile la Universitatea Tehnică a Moldovei!”

Cornelia COBÎLAȘ, proaspătă absolventă a Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, este una dintre tinerele, căreia motivația i-a adus patru de 10 la examenul de Bacalaureat. Ieri, 14 iulie, a fost invitată în biroul rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, care, însoțit de  prorectorul Dinu ȚURCANU, au întâmpinat-o cu un cordial mesaj de felicitare.

 

– A absolvi liceul cu 10 pe linie, nu este un lucru simplu, iar a alege Universitatea Tehnică a Moldovei pentru continuarea studiilor este cu atât mai lăudabil. Felicitări! UTM respectă și prețuiește tinerii ambițioși, motivați, determinați. Ați dovedit că sunteți cea mai bună, iar de acum înainte ne vom mândri că veți deveni ambasadoarea UTM, a menționat dl rector. 

Cornelia a fost invitată la un dialog despre realizări, planuri și perspective, în cadrul căruia și-a împărtășit impresiile și visele, a subliniat importanta studiilor continue și s-a declarat onorată că va deveni studentă a acestei prestigioase universități, menționând că studii de calitate pot fi făcute cu succes şi acasă, în Moldova, chiar aici, la UTM – trebuie doar să depui multă muncă şi pasiune în ceea ce faci. 

În mesajul său către viitoarea studentă UTMistă, prorectorul informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, Dinu ŢURCANU, a menționat că de acum încolo Cornelia va fi ambasadoarea UTM, și a ținut să le mulțumească profesorilor – pentru că au îndrumat-o pe parcursul studiilor, părinților – pentru că i-au altoit dragostea de muncă, sârguința în toate, inclusiv în a obține noi cunoștințe. Dl prorector i-a urat să mențină cadența excelenței și în continuare, dar şi mult succes în formarea unei cariere profesionale strălucite la UTM! 

Proaspăta absolventă spune că a învățat sistematic dintotdeauna, și nu doar pentru examen: „Pregătirea pentru Bacalaureat a început, probabil, chiar din primul an de liceu. Cu toate acestea, fiind în ultimul an de liceu, am depus și mai mult efort in vederea pregătirii nemijlocite pentru examen. Am fost conștientă̆ de faptul că, dacă mă voi lăsa pe ultima sută de metri, emoțiile și stresul ar putea domina. Tocmai de aceea am valorificat din plin fiecare zi, acordând atenție deosebită studiilor”. 

Tânăra a fost scutită cu 10 din oficiu de la examenul la limba engleză, deoarece a susținut unul din examenele internaționale de recunoaștere a acestei limbi străine. Prin urmare, a trebuit să se prezinte doar la trei probe. Despre performanţele obţinute, Cornelia menționează că a fost un scop bine stabilit pentru care a muncit mult: „Nota 10 pe linie la BAC reprezintă̆ o răsplată a muncii mele pe care am depus-o pe parcursul celor 12 ani de școală, a efortului enorm depus de toți profesorii, dar şi a dragostei și a încrederii părinților în forțele mele”. 

Cornelia a decis să-și continue studiile în Moldova, la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism şi Arhitectură: „Sunt ferm convinsă că prin muncă și efort sistematic mă voi realiza cu succes aici și voi face o schimbare frumoasă pentru țara noastră”. Dorind să-și urmeze studiile la specialitatea „Arhitectură”, îşi perfecţionează aptitudinile creative în cadrul cursurilor la Desenul Artistic organizate de UTM în perioada 5-17 iulie 2021. 

În semn de prețuire a excelenței la studii, Cornelia a primit în dar din partea administrației UTM un set de produse personalizate marca UTM, printre care tricouri, chipiu şi alte produse, iar în toamnă, când aceasta va fi înmatriculată la Universitatea Tehnică a Moldovei, va primi și un laptop performant – cu titlu gratuit pe parcursul studiilor și cu transmitere în posesie personală la finele acestora. 

Elevilor care urmează să susțină Bacalaureatul anul viitor, Cornelia le sugerează să fie încrezători în forțele proprii, pentru că doar astfel pot reuşi, cu certitudine.