17 04/2018

Delegația Biroului Federal de Investigații Criminale din Germania, în vizită la MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a avut astăzi, 17 aprilie curent o întrevedere cu delegația din cadrul Biroului Federal de Investigații Criminale (BKA) din Germania, condusă de vicepreședintele BKA Michael Kretschmer, dar și cu E.S Ambasadorul Germaniei, Julia Monar.

Oficialii au discutat despre colaborarea polițiștilor specializați în domeniul combaterii criminalității internaționale, despre schimbul de informații și cooperarea structurilor polițienești în prevenirea fenomenului infracțional transfrontalier.

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit despre necesitatea consolidării relațiilor organelor responsabile de acest domeniu, în vederea menținerii nivelului de securitate nu doar în Republica Moldova, dar în întreaga lume. Totodată, ministrul a reiterate despre deschiderea Ambasadei Germaniei la Chișinău și suportul oferit de-a lungul anilor în reforma Ministerului Afacerilor Interne.

La rândul său, vicepreședintele BKA, Michael Kretschmer a menționat despre faptul că calitatea Poliției din Republica Moldova a crescut, iar modernizarea este vizibilă și pentru colegii din alte țări, fapt care spune despre investițiile partenerilor făcute corect.

Nu în ultimul rând, oficialii au abordat subiecte cu privire la criminalitatea informatică și pericolele existente, schimbul de experiență și posibilitatea preluării unor practici din activitatea poliției criminale din Germania.