28 03/2020

Desfășurarea activităților cu caracter religios cu participarea cetățenilor este interzisă

Un total de 199, de la primul caz înregistrat pe 7 martie… 4 lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican – una din cele 6 instituții medicale din țară, care la moment internează bolnavi cu coronavirus confirmat.

Un total de 199, de la primul caz înregistrat pe 7 martie… 4 lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican – una din cele 6 instituții medicale din țară, care la moment internează bolnavi cu coronavirus confirmat. În total, la SCR avem deja 12 cazuri confirmate… Cifra pelerinilor de la Poceaiev și a celor, pe care i-au contaminat ei, constituie deja 40 de cazuri. Inclusiv, preotul care i-a însoțit. Astăzi, al doilea slujitor bisericesc (Biserica Sfîntul Arhanghel Mihail din Chișinău) a fost confirmat cu virus COVID 19. În aceste condiții, riscul contaminării în cadrul serviciilor divine este unul enorm. Aceasta susține Prim-ministrul, Ion Chicu.

„Respectiv, desfășurarea activităților cu caracter religios, inclusiv a liturgiilor, cu participarea cetățenilor este interzisă. Poliția va asigura monitorizarea respectării acestei interdicții, iar în caz de abateri – va veni cu sancțiuni, conform legislației”, scrie Chicu, pe Facebook.

„Fac apel la slujitorii bisericești să nu pună în pericol sănătatea oamenilor. Să nu petreacă aceste slujbe cu participarea cetățenilor. Aveți grijă nu numai de sufletul nostru, dar și de sănătatea trupească. Vom veni la sfînta împărtășanie toată vara și toamna, numai faceți ca oamenii să ajungă pînă atunci. Lăsați oamenii acasă”, a conchis Premierul.