12 12/2017

Distracții, dulciuri și multe alte surprize au primit micuții din scoala-internat din satul Hârbovăț

Nelly Jizdan și soțiile conducătorilor de subdiviziuni ai MAI au pășit, într-una din zile, pragul școlii-internat pentru copii hipoacuzi din satul Hârbovăț, ca să bucure 38 de micuți cu un atelier științific de distracții, dulciuri, dar și produse de primă necesitate pentru copii, cât și pentru instituția în care aceștia sunt îngrijiți. Doamnele au trecut și pe la Tudor Guzic din satul Nișcani, raionul Călărași. Tânărul își crește singur fetița de la 5 luni. Lor doamnele le-au adus jucării, un brad de Crăciun pentru ca Zinuța de 2 ani și 3 luni să îl împodobească împreună cu tăticul ei, hăinuțe, produse alimentare, lemne pentru iarnă, un ajutor financiar ...

„M-a marcat vizita de anul trecut a angajaților Ministerului Afacerilor Interne la acest internat, deci exista o cărărușă bătătorită și eu am simțit că trebuie să mergem și noi pe această cale. Copiii ne așteptau! Iar despre istoria familiei Guzic și Zinuța, copila de 2 anișori care ne-a cucerit cu zâmbetul ei molipsitor, am aflat din presă. Ei locuiesc la 8 km distanță de acest internat.”„Ca să putem veni cu daruri la acești copii, am apelat la cele mai bune prietene. Unele au tangență indirectă cu Ministerul, deoarece soții sunt conducători de subdiviziuni sau chiar muncesc în aparatul central MAI, dar s-au implicat și soții de artiști, prietene din copilărie și chiar unele care locuiesc peste hotarele țării noastre. Sunt și persoane pe care eu personal nu le cunosc, dar m-au sunat și mi-au zis că vor să fie parte a acestui proiect”, ne-a povestit soția ministrului de Interne.

Nelly Jizdan și complicii ei s-au cufundat în copilărie. Au desenat împreună cu cei mici, au urmărit cu sufletul la gură experimentele „cercetătorilor științifici” și s-au jucat cu bulele de săpun.

„Am primit îmbrățișări și gesturi calde de recunoștință. Chiar și acum mă simt copleșită de acuratețea perfecționistului Ionuț atunci când este implicat în activități creative și de ochii negri și mari ai lui Avram care parcă vorbeau cu noi. Cosițele domnițelor împletite perfect ne-au dovedit cât de îndemânatice. Toți au atâta dragoste de împărțit! Am pornit de la motto-ul ,,Ce vine din suflet, la suflet ajunge”, iar acești copii, fără exagerare, au reușit să ne atingă sufletul. Am văzut pe chipurile lor bucurie și împlinire, iar aceste sentimente desenate frumos pe fața lor, au fost recompensa noastră cu care mult timp ne vom alimenta inima.”

Soția ministrului de Interne spune că nu ratează nicio ocazie să îi implice și pe copii în acțiunile de caritate.

„Mezinul nostru, Răzvan, auzind discuții despre internat, a avut dorința să meargă cu noi, dar cu regret s-a îmbolnăvit și a rămas acasă. Iar Mihai și Bogdan nu erau în țară, dar cu siguranță vor participa la alte acțiuni similare. Mereu am fost susținută și încurajată de familie ca să fac ceea ce simt, inclusiv și de soțul meu, care a susținut această inițiativă din start. Ei au fost alături de mine, zicându-mi că femeia gândește cu inima și ea, inima, este cel mai bun sfetnic! Putem fi mai buni, nu doar de sărbători, indiferent cine suntem și cu ce ne ocupăm, dacă ne consolidăm în echipe de oameni care simt, reușim să generăm bucurii mari prin gesturi mici, putem fi motivul fericirii unor oameni care duc o altă luptă, dar care nu încetează să creadă și să reziste. Oamenii au nevoie de oameni!”

sursa: ea.md