14 08/2020

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Moldovenii pot conta pe susținerea României în obținerea vaccinurilor anti-covid

„Cetățenii din Republica Moldova pot conta pe susținerea mea în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19 și a tratamentelor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru tratamentul împotriva noului tip de coronavirus”, a declarat europarlamentarul, Cristian Bușoi, după întâlnirea cu directorul AMDM, Eremei Priseajniuc.

„În UE, facem toate eforturile pentru ca vaccinuri sigure și eficiente împotriva SARS COV 2 să ajungă cât mai repede la toți cetățenii”, a spus europarlamentarul.
 
23 de proiecte de cercetare au primit 128 de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin Programul Orizont 2020 pentru combaterea pandemiei.

Peste 300 de echipe de cercetare din 40 de țări din UE sunt angrenați acum în lupta împotriva noului tip de coronavirus.
 
„Sunt convins că priceperea și experiența lor, tehnica de înaltă performanță pe care o folosesc și, nu în ultimul rând, devotamentul lor pentru Cercetare și Medicină vor da rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a mai menționat Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.
 
Reamintim că, în perioada 12-13 august, Directorul General al AMDM, Eremei Priseajniuc, a întreprins o vizită de lucru la București, la invitația omologului său, Bujor Eugen Almășan, Președintele ANMDM din România, fiind însoțit de Semion Botnari, însărcinat cu afaceri la Ambasada Republicii Moldova în România și Dr. Inga Pasecinic, Președinte al Centrului Strategii și Politici de Sănătate.