21 10/2016

Guvernul a dotat Serviciul de pompieri şi salvatori cu noi autospeciale de intervenţie

Serviciul Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale a fost dotat cu 23 de autospeciale noi de intervenție în caz de incendii, salvare şi descarcerare, procurate de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul proiectului „Consolidarea Serviciului salvatori şi pompieri în localitățile rurale ale Republicii Moldova”, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Premierul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de înmînare a cheilor de la noile maşini conducătorilor subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului. 

Cu această ocazie, Premierul a mulţumit autorităţilor publice din Republica Moldova şi partenerilor din Austria, implicaţi în realizarea proiectului. Şeful Executivului a subliniat că procurarea noii tehnici de intervenţie este foarte importantă atît pentru pompieri, care vor avea condiţii mai bune şi mai sigure de muncă, cît şi pentru cetăţeni, care vor beneficia de servicii mai calitative, livrate într-un timp redus.

„Noile autospeciale vor permite scurtarea timpului de intervenție în cazurile excepționale, atunci cînd fiecare minut și fiecare secundă se poate măsura nu doar în pagube materiale, dar și în vieți omenești. Iată de ce, această investiție pe care o face Guvernul este în viețile unor concetățeni de-ai noștri, care vor putea fi salvate datorită acestor echipamente”, a accentuat Pavel Filip.

În context, Prim-ministrul a menţionat că este extrem de important să fie oferite servicii de intervenție în situații de criză,  rapide și calitative, şi locuitorilor de la sate. „Mă bucur că prin acest proiect reușim nu doar să consolidăm şi să modernizăm serviciile oferite de salvatori și pompieri, dar și să transmitem un mesaj de încredere şi mai multă siguranță în societate”, a mai spus Pavel Filip.

Tehnica modernă de intervenţie a fost procurată din creditul în valoare de 6 milioane euro, oferit Guvernului Republicii Moldova în condiții preferențiale de UniCredit Bank, Austria.