22 04/2019

Instituţiile medicale din ţară vor activa în regim obişnuit în timpul Sărbătorilor Pascale

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat astăzi graficul de lucru al instituțiilor medicale, în perioada Sărbătorilor Pascale şi a anunţat că toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volum deplin. 

Potrivit sursei citate, în această perioadă, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor Sfintelor Paști. 

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile şi produse alimentare pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare în perioada respectivă. La fel, va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase. 

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.