29 06/2020

Într-o localitate din Ștefan Vodă va fi instalat un dig de peste 50 metri

Inspectoratul General pUn dig de protecție cu o lungime de peste 50 de metri urmează a fi instalat în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Acesta va proteja culturile agricole din lunca râului Nistru. Un dig de protecție cu o lungime de peste 50 de metri urmează a fi instalat în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Acesta va proteja culturile agricole din lunca râului Nistru.

În următoarele ore pe râul Prut, sectorul s. Criva – or. Costești va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0.2-0.4 m, iar pe sectorul or. Leușeni – s. Brânza, se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă. Pe râul Nistru, sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0.2 – 0.4 m, iar o creștere cu 0.1 -0.3 ar putea fi atestată pe sectorul Bender– s. Talmaza.

În acest sens, angajații IGSU comunică în continuare cu autoritățile publice pentru menținerea siguranței cetățenilor și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de prevenire a riscurilor.

Amintim că pe parcursul ultimelor zile salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și cetățenii al lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecție în raioanele Soroca Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.