29 11/2017

Întrevederea bilaterală a ministrului Alexandru Jizdan cu ministrul de Interne al Georgiei, Giorgi Gakharia

Ministrul de Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său, vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne al Georgiei, Giorgi Gakharia, în cadrul vizitei de lucru a delegației guvernamentale condusă de Prim-ministrul Pavel Filip, în perioada 27-29 noiembrie 2017, în Georgia.

Astfel, în cadrul dialogului care a avut loc la Ministerul Afacerilor Interne din Tbilisi, cei doi miniștri au discutat despre relațiile bilaterale în domeniul Afacerilor Interne, prioritățile de extindere a colaborărilor în viitor, precum și despre schimbul bunelor practici pentru asigurarea securității cetățenilor, consolidarea luptei împotriva crimei organizate, ordinea publică și a luptei împotriva migrației ilegale.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a comunicat despre reformele care se produc în cadrul MAI și în structurile subordonate, în special în Poliție și despre proiectele în derulare , menționând despre faptul că, vectorul de integrare europeană a ambelor țări este o oportunitate în continuarea unui dialog constructiv moldo-georgian. Totodată, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a  garantat deschiderea către schimbul de experiență cu colegii din Georgia în realizarea obiectivelor propuse.

La rândul său, ministrul de Interne georgian, Giorgi Gakharia și-a exprimat interesul pentru intensificarea relațiilor dintre cele două Ministere și acordarea sprijinului necesar, în special în realizarea sarcinilor stabilite în Strategia de reformare a Poliției, despre care a povestit ministrul Alexandru Jizdan în cadrul discuțiilor.