03 04/2020

Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău a prezentat informații actualizate despre organizarea cursurilor online pentru studiu la distanță

În cadrul unei conferințe de presă online, Ion Ceban, edilul capitalei, a informat că începând cu săptămâna viitoare, cei mai buni profesori din capitală, selectați de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, în urma unui apel public, vor înregistra 4800 de cursuri la diferite obiecte de studii.

Edilul capitalei a menționat că în procesul de înregistrare a lecţiilor vor fi antrenate 32 de echipe de filmare din care vor face parte: profesori, specialiști din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti. Cursurile vor fi înregistrate în studiourile unor instituții de învățământ superior din capitală.

„Avem discuţii permanente cu Ministrul Educaţiei pe subiectul studiilor de la distanță. În acest sens am elaborat o platformă digitală (bibliotecă online), unde vor fi stocate lecţiile în format digital, pentru accesul beneficiarilor din sistemul educaţional municipal. Acum suntem preocupați de difuzarea acestor ore şi pe canalele TV", a specificat primarul general.

Durata fiecărui curs va fi de 15 minute, iar conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile pedagogice. Pentru elaborarea platformei digitale şi înregistrarea lecţiilor online, Primăria Chişinău va aloca în prima etapă 4 milioane de lei.