05 03/2020

Ion Chicu a evaluat mersul lucrărilor de reconstrucție la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia

Ion Chicu a evaluat desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a unui bloc de studii al Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia. În liceu studiază peste 800 de elevi, dar capacitatea instituției este pentru 600 de copii.
 

În vara anului 2019 au demarat lucrările de reparație a clădirii fostei grădinițe, care va fi transformată în bloc de studii pentru elevii din clasele primare, cu o capacitate de 300 de copii. Instituția cu 2 etaje se renovează capital, fiind modernizate rețelele de infrastructură, schimbat acoperișul și finisată fațada.
 

Premierul a fost informat despre faptul că se respectă termenul de executare a lucrărilor, iar până la 1 septembrie 2020 blocul de studii va fi funcțional.
 

Ion Chicu a solicitat responsabililor să urmărească ca lucrările să fie executate calitativ, iar materialele folosite să corespundă normelor naționale.
 

Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei pentru procurarea mobilierului și echipamentului necesar. Reparația blocului este desfășurată în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Republica Moldova”, gestionat de ministerul de profil și implementat de FISM.
 

În cadrul Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia activează în total cca 85 de angajați, dintre care peste 50 reprezintă cadrul didactic.