10 03/2020

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu au vizitat Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”

Premierul Chicu împreună cu ministrul Dumbrăveanu au vizitat Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.
 

Conducerea spitalului a informat prim-ministrul despre nivelul de pregătire și dotare a spitalului pentru a primi și trata persoanele infectate cu virusul de tip nou. Spitalul are pregătite 100 de locuri pentru potențialii pacienți și este echipat cu toate dispozitivele medicale și medicamentele necesare. Echipa medicilor este bine instruită.
 

Viorica Dumbrăveanu a vorbit despre acțiunile întreprinse de MSMPS pentru a pregăti capacități în alte instituții medicale strategice, care cresc esențial capacitatea de a primi și trata persoane infectate în caz de necesitate.
 

Sistemul național de sănătate dispune de resursele financiare necesare pentru a completa rezervele dispozitivelor medicale, medicamentelor și altor consumabile în caz de necesitate.
 

MSMPS comunică zilnic cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, analizează în comun evoluția în țară, în regiune și în statele vecine cu Republica Moldova și decid asupra măsurilor care se impun a fi întreprinse pentru a gestiona situația epidemiologică și a reduce pericolele de pătrundere și răspândire a infecției.