06 02/2020

La Chișinău se va desfășura Forumul regiunilor din Rusia și Moldova

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a prezidat prima ședință a grupului de lucru pentru organizarea și desfășurarea la Chișinău a Forumului regiunilor din Rusia și Moldova.

Igor Dodon a specificat că evenimentul va avea loc în perioada 13-15 mai 2020, cu genericul „Direcțiile prioritare de dezvoltare a cooperării regionale dintre Republica Moldova și Federația Rusă”. De asemenea, la Forum se preconizează participarea Valentinei Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Federației Ruse.

Astăzi, cei prezenţi la întrevedere au discutat mai multe chestiuni organizatorice, au stabilit o listă a direcțiilor prioritare de activitate și au desemnat persoanele responsabile pentru fiecare dintre acestea.

Şeful statului şi-a exprimat convingerea că Forumul regiunilor se va desfășura cu succes, la fel cum a fost și în cazul celor două Forumuri economice moldo-ruse. Igor Dodon a menţionat că evenimentul respectiv are menirea de a impulsiona cooperarea dintre regiunile din țările noastre și de a contribui la realizarea mult mai eficientă a înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea comercial-economică, care a avut loc în luna septembrie 2019.