10 06/2020

La Chișinău va apărea o nouă zonă pietonală

O nouă zonă pietonală va apărea la Chișinău. Este vorba despre aleea din Pădurea-parc „Butoiaș", de la intersecția străzilor Nicolae Costin și Onisifor Ghibu, unde au început lucrări de amenajare a zonei. Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn, precum și a mobilierului urban, bănci și coșuri de gunoi, pe o lungime de 1,9 km, în termen de o lună.

Aleea pietonală va face conexiunea între străzile O. Ghibu și L. Deleanu, cu ieșire spre Șoseaua Balcani. Ulterior, această pistă va fi prelungită până la Calea Ieșilor și va facilita accesul pietonal în Parcul „La Izvor".

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că autoritățile municipale vor continua crearea condițiilor de recreere pentru locuitorii capitalei, pentru a le oferi posibilitatea să-și petreacă timpul liber împreună cu familia.

„Ne propunem să amenajăm mai multe astfel de alei, în zonele verzi din sectoarele capitalei", a declarat edilul capitalei.

Costurile lucrărilor de amenajare sunt suportate de o companie de construcție, iar mobilierul urban va fi instalat de Pretura sectorului Buiucani.

E de menționat că proiectul a început anterior, prin amenajarea unei alei pietonale pe o porțiune de 400 de metri, între str. Paris - str. O. Ghibu.