27 03/2018

Lansarea activității Biroului regional pentru POC România - Republica Moldova 2014-2020

Ieri, 26 martie, la Guvern a avut loc prima ședință comună cu Biroul regional Chișinău pentru Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, care a devenit operațional începând cu 21 martie curent.

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a felicitat echipa Biroului și i-a urat succes în desfășurarea activității, evocând așteptările privind cadrul de cooperare. De asemenea, au fost discutate aspecte privind realizarea eficientă a atribuțiilor Biroului. Astfel, experții vor oferi suport pentru beneficiarii proiectelor și structurile de management ale programului, pentru desfășurarea activităților de comunicare și informare, precum și în ceea ce privește monitorizarea implementării proiectelor.

Experții au fost selectați în urma unui concurs public, organizat de către Cancelaria de Stat, în calitate de autoritate națională pentru programele transfrontaliere.

Datele de contact ale Biroului regional pentru Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 urmează să fie plasate pe pagina web a Cancelariei de Stat (www.cancelaria.gov.md) și pe cea a programului (http://www.ro-md.ro-ua-md.net/ro/).