08 07/2019

Maia Sandu a depus cererea de demisie din funcția de deputat

Premierul Maia Sandu, care este și deputat în legislativ, și-a depus luni, 8 iulie, cerea de demisie din funcția de parlamentar. 

Potrivit premierului, parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puțin de 101 deputați, așa cum prevede Constituția.

„Când a impus sistemul mixt, PD s-a gândit la un singur lucru - cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate câteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată”, a scris Maia Sandu pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare. 

După demisia Maiei Sandu, în circumscripția nr. 50 urmează a fi organizate alegeri.

Și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care a fost ales deputat în urma scrutinului din 24 februarie, va trebui să-și prezinte demisia din funcția de parlamentar. În aceeași situație este și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.