06 12/2017

„Mărţişorul” a fost inclus în patrimoniul UNESCO

Premierul Pavel Filip  și-a exprimat satisfacția și mândria în legătură cu includerea „Mărţişorului” în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii  UNESCO.

„Atunci când se depune mai multă muncă şi efort, atunci reuşim. Este un moment de mândrie pentru noi. Acelaşi lucru s-a întâmplat anul trecut, când în lista UNESCO a fost inclus şi covorul naţional. Poate dincolo de valorile materiale, acest lucru este unul simbolic, dar foarte preţios pentru întreaga noastră ţară, lucru cu care trebuie să ne mândrim”, a declarat Pavel Filip.

În context, Premierul a adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această realizare, menţionând, în special, aportul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, precum şi al partenerilor externi.

Proiectul de nominalizare a sărbătorii „Practicile culturale asociate Zilei de 1 Martie” în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii a fost lansat în martie 2014 de Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerele Culturii din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.