24 06/2019

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a fost prezentat angajaţilor de la minister

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a depus în dimineaţa zilei de luni, 24 iunie, jurământul de învestire în funcție iar ulterior a fost prezentată colectivului ministerial.

În cadrul evenimentului de prezentare premierul Maia Sandu a menţionat că locuitorii Republicii Moldova îşi doresc o justiţie independentă iar asta va fi provocarea pe care trebuie să o înfrunte noua echipă ministerială.

„Au fost scrise strategii care pe hârtie sunt bune dar care nu s-au realizat, acum voinţă politică există şi e nevoie să ne mişcăm repede pentru că așteptările oamenilor sunt mari. Recuperarea încrederii cetăţenilor depinde de recuperarea încrederii în justiție”, a spus premierul.

Noul şef de la justiţie a menţionat că domeniul în care va activa este unul specific şi complex şi a precizat că mizează pe suportul echipei ministeriale pentru a implementa reformele necesare.

Olesea Stamate a preluat portofoliul de la Justiţie la două săptămâni de la numirea în funcţie a lui Stanislav Pavlovschi care şi-a dat demisia în acest week-end. El a anunţat că „în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea lui în calitate de membru al Guvernului”.

Olesea Stamate este licențiată în drept şi în ultimii ani a activat în cadrul mai multor programe în calitate de expert.