21 04/2018

O casă pentru salvatori. A fost dat startul construcției complexului locativ pentru angajații IGSU

Astăzi, în cadrul unui eveniment festiv a fost inițiată construcția blocului de locuit pentru pompieri și salvatori, Proiect inițiat și promovat de Ministerul Afacerilor Interne. La eveniment a participat Primul – ministru al RM, Pavel Filip, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, conducerea IGSU, salvatori și alți invitați.

Astfel, în cadrul Evenimentului au fost oferite certificatele de la primele 7 apartamente, pentru angajații IGSU. De asemenea, invitații au vizitat lotul pe care este inițiată construcția blocului.

În discursul său, Primul – ministru, Pavel Filip a menționat: ,,Mulți cetățeni din RM au plecat din țară, iar noi nu putem doar prin declarații să-i întoarcem de peste hotare. O analiză a arătat că o cauză pentru care pleacă tinerii peste hotare este lipsa perspectivei de a-și  procura o locuință aici acasă. Astfel, noi încercăm să rezolvăm problemele prin pași mici dar absolut esențiali. Astăzi sunt oferite 7 locuințe pentru 7 familii de salvatori, nu-mi rămâne decât să vă doresc ca copilații Dvs, care vor crește în această locuință să vă întâmpine călduros de fiecare dată.”

La rândul său, ministrul Alexandru Jizdan a vorbit despre rolul acestor proiecte care vor asigura angajații cu spații de locuit, dar și despre Parteneriatul Public Privat care va ajuta la realizarea unor acțiuni care vor motiva oamenii să se dedice serviciului.

,,Mulțumesc colegilor și echipei care au muncit asupra acestui Proiect. Astăzi suntem martori la un eveniment care arată rezultate frumoase, care spune despre fapte concrete. Stimați salvatori, Vă doresc ca aceste apartamente să vă aducă speranță și să devină o adevărată casă pentru Dumneavoastră”, a spus  ministrul Alexandru Jizdan.

Angajații IGSU urmează să primească încă 47 de apartamente de serviciu cu una și 2 odăi , iar conform Proiectului, blocul cu 12 etaje va fi dat în exploatare până în 2020.