16 09/2016

O delegaţie MAI participă la Reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor CSI

O delegaţie MAI, condusă de ministrul Alexandru Jizdan, participă la Reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI. 

În discursul său, Alexandru Jizdan a vorbit despre importanța participării delegației MAI din RM la această Reuniune, despre evoluţiile şi activitățile realizate pe dimensiunea afacerilor interne în cooperare cu statele membre ale CSI, proiectele de viitor și reformele din cadrul MAI.

"Republica Moldova în cadrul reformelor desfășurate, a dobândit o nouă experiență pozitivă , ca urmare a schimbului de informații și de bune practici cu țările CSI și cele europene. Ministerul Afacerilor Interne încă se află în proces de reformare, care are menirea de a moderniza structurilor de poliție și de a apropia poliția de societate, dezvoltând astfel un serviciu de calitate în folosul cetățeanului", a spus ministrul Alexandru Jizdan.
Jizdan a mai punctat priorităţile de reformare ale instituţiei la nivel strategic, menţionând despre importanța modernizării structurilor poliţieneşti, crearea viitorului Centru Național pentru Managementul Integrat al Crizelor și a acțiunilor de ordine publică, crearea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență "112", cât şi alte priorităţi relevante ale instituţiei la etapa actuală.

În cadrul Reuniunii au fost abordate subiectele prioritare de cooperare ale MAI și Poliţiei statelor - membre ale CSI, implementarea programelor interstatale privind combaterea criminalităţii, elaborarea proiectului Programului interstatal în domeniul combaterii criminalității organizate pentru anii 2019 – 2023.

La eveniment, Alexandru Jizdan a fost menționat cu Insigna de onoare a Consiliului Miniștrilor de Interne ai statelor CSI, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la crearea acestuia