06 04/2020

Organizarea învățământului de la distanță este o prioritate dar și o provocare pentru Primăria mun. Chișinău

În această situație de criză, când copiii nu au posibilitatea să studieze materia în școli, organizarea eficientă a învățământului de la distanță a devenit o prioritate dar și o provocare pentru Primăria mun. Chișinău.

Cu ajutorul unei echipe de specialiști cu viziune, antrenate în acest proces și din care fac parte profesori, actori și jurnaliști, au fost cu succes deja filmate 100 de lecții interactive. Filmările vor continua și în perioada ce urmează, pentru ca să se reușească lansarea a peste 4500 secvențe de lecții, pentru toate disciplinele, până la 15 minute (gimnaziu/liceu) și 7-10 minute pentru treapta primară de școlaritate. În procesul de înregistrare a lecțiilor sunt antrenate 32 de echipe de filmare.

Totodată, pe parcursul zilei de azi, Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău împreună întreaga echipă implicată în pregătirea și lansarea platformei Biblioteca digitală, au discutat cu Dl. Igor Șarov, ministrul educației culturii și cercetării, care de altfel a salutat ideea și a confirmat disponibilitatea de a susține pe mai departe realizarea acestui proiect.

“În această perioadă dificilă, am înțeles că trebuie să ne dezvoltăm multilateral și iată că am decis să fim cei care vom lansa educația la distanță. Astfel, contribuind actualmente ca copii noștri să continuă să învețe chiar și de acasă, dar, după, dând posibilitatea ca aceste lecții să fie vizualizate în toată țara, iar toți elevii în caz de necesitate să aibă posibilitatea să învețe sau să-și continuă studiile de acasă”, a precizat Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău.