21 10/2016

Pavel Filip: „Vedem o legătură directă dintre dezvoltarea mediului de afaceri şi posibilitatea de a face investiţii sociale”

Prim-ministrul Pavel Filip a participat ieri seara la ceremonia organizată cu prilejul celebrării a 10 ani de activitate a Camerei de Comerţ Americană din Republica Moldova (AmCham)

Şeful Cabinetului de miniştri a mulţumit conducerii şi companiilor membre ale organizaţiei pentru deschiderea la dialog cu autorităţile şi contribuţia la îmbunătăţirea cadrului legal ce reglementează activitatea de întreprinzător. „Vă mulţumesc pentru propunerile pe care le-aţi făcut atunci cînd am elaborat împreună reforma controalelor în Republica Moldova, care este deja o realizare. De asemenea, din partea AmCham a venit ideea de a reduce numărul de acte permisive, lucru pe care la fel l-am realizat”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, Premierul s-a referit şi la activitatea Consiliului Economic, în componenţa căruia se regăsesc Asociaţiile de business şi care reprezintă o platformă de interacţiune permanentă între Guvern și oamenii de afaceri. „Sîntem un Guvern orientat pro-business, pentru că noi vedem o legătura directă şi foarte strînsă dintre dezvoltarea mediului de afaceri, prin oferirea confortului necesar, şi posibilitatea de a face investiţii publice şi sociale, majorări de salariu şi pensii”, a accentuat Prim-ministrul.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James D. Pettit, a remarcat activitatea de succes a Camerei şi a reiterat suportul SUA pentru iniţiativele de dezvoltare a unui mediu de afaceri competitiv în Republica Moldova şi de amplificare a colaborării antreprenorilor din cele două state. 

Camera de Comerţ Americană din Republica Moldova a fost fondată în anul 2006 şi, în prezent, întruneşte 109 companii, care activează pe teritoriul ţării noastre.