24 02/2017

Premieră în deschiderea sesiunii Parlamentului: Imnul de Stat – interpretat de un cor al copiilor

În debutul primei ședințe din sesiunea de primăvara a Parlamentului, în premieră, Imnul de Stat al Republicii Moldova a fost interpretat de corul Liceului republican de muzică ”Ciprian Porumbescu” din capitală. Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului care a încurajat deputații să susțină instituția, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Parlamentul Republicii Moldova și Liceul republican de muzică ”Ciprian Porumbescu” au agreat un parteneriat. În continuare, vor fi organizate evenimente de promovare și susținere a elevilor talentați din instituție. Elevii liceului vor participa la evenimentele organizate în Parlament, în particular la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare.

Recent, Speakerul Andrian Candu a transmis o sută de mii de lei Liceului de muzică ”Ciprian Porumbescu”, bani adunați în cadrul unei eveniment de caritate, organizat de Parlament și Casa Regală a României.

Totodată, începînd din acest an, cei mai talentați elevi ai liceului vor primi o bursă din partea Președintelui Parlamentului.