26 02/2020

Premierul Chicu a examinat subiectul alimentării elevilor

Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință pentru a examina subiectul alimentării elevilor și identifica posibilități de îmbunătățire. La ședință au participat reprezentanți ai MECC, MSMPS, ANSA, ANSP, MEI și MF.
 

În cadrul ședinței a fost analizată experiența acumulată în cadrul proiectului implementat în UTA Găgăuzia și a proiectului pilotat timp de un an în instituțiile de învățământ din raionul Strășeni.
 

Conducerea MECC a prezentat informația despre nivelul de pregătire a 900 de instituții de învățământ pentru alimentarea unui număr mai mare de elevi și a precizat că majoritatea instituțiilor necesită dotări cu mobilier și veselă, iar 254 din ele în general nu dispun de cantină.

 

Ion Chicu a solicitat responsabililor să facă o inventariere a capacităților existente în instituțiile școlare și să fie elaborată lista necesităților, pentru a fi asigurată alimentarea elevilor din clasele gimnaziale, anume clasele V-IX. A fost discutată externalizarea serviciilor de alimentare către companii specializate, care vor fi strict monitorizate de instituțiile responsabile de calitatea produselor.
 

Premierul a anunțat că va invita la discuție agenții economici specializați în producerea și livrarea hranei pentru a verifica capacitatea lor de a prelua alimentarea copiilor începând cu anul școlar nou.
 

„Trebuie să identificăm posibilități de a alimenta gratuit elevii din ciclul gimnazial și hrana trebuie neapărat să fie sănătoasă, echilibrată și variată”, a declarat Ion Chicu.