24 01/2020

Premierul Chicu a participat la o ședință comună cu APL din UTA Găgăuzia

Prim-ministrul Ion Chicu, împreună cu doamna Irina Vlah, a participat la o ședință comună cu APL din UTA Găgăuzia, în or. Vulcănești. La ședință au fost prezenți primari, funcționari și consilieri din autoritățile locale, oameni de afaceri - cca 170 de oameni.

 

În debutul ședinței, dl. Chicu a informat reprezentanții autorităților despre prioritățile Executivului pentru anul 2020, și despre acțiunile principale din Planul de Acțiuni al Guvernului 2020-2023.

 

În special, premierul Chicu a vorbit despre investițiile masive în reabilitarea și construcția drumurilor, în iluminatul stradal, dar și despre atragerea investițiilor destinate industrializării centrelor raionale și creării locurilor de muncă stabile și bine plătite.

 

„Problema exodului tinerilor a afectat și afectează întreaga societate. Dacă vrem să schimbăm starea lucrurilor, trebuie să creăm locuri de muncă în toată țara", a menționat premierul.
 

În mesajul său, șeful Executivului a vorbit despre ordinea publică și resuscitarea institutului polițistului de sector, despre evoluția salariilor în educație și sănătate, dar și despre programele Guvernului menite să susțină tinerii specialiști.
 

Reprezentanții autorităților locale au adresat prim-ministrului întrebări referitoare la starea proastă a drumurilor și transportului de mărfuri intens spre portul Giurgiulești, s-au interesat de programele menite să încurajeze inițierea afacerilor, ceea ce ar putea opri migrația tinerilor din țară, și multe altele. Sesiunea de întrebări – răspunsuri a durat peste 1.5 ore, timp în care Șeful Executivului a oferit răspunsuri și explicații reprezentanților APL și oamenilor de afaceri.
 

La finalul întrunirii, dl. Chicu a îndemnat reprezentanții autorităților locale și oamenii de afaceri să se concentreze pe dezvoltarea localităților și identificarea soluțiilor pentru problemele curente reieșind din posibilitățile existente. „Avem probleme comune, care ne unesc. Trebuie sa lăsăm politica la o parte și să facem ceea ce așteaptă oamenii de la noi", a spus premierul.