02 03/2020

Premierul Chicu a participat la ședința comună cu Președintele RM, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi

Ion Chicu a participat la ședință cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Au fost discutate subiecte ce vor fi incluse pe agenda Guvernului și Parlamentului săptămâna curentă, răspândirea coronavirusului și nivelul de pregătire al instituțiilor responsabile de administrarea situației. Oficialii au abordat evoluția în rapoartele RM – FMI.
 

La ieșirea în fața presei, prim-ministrul a vorbit despre conflictul transnistrean. Azi se împlinesc 28 de ani de la începutul acțiunilor militare pe Nistru, care au dus la pierderea a 299 de vieți, mii de răniți și zeci de mii de refugiați.
 

Șeful Executivului a menționat că nu au fost trase toate lecțiile din acest război și că, după 28 de ani, societatea este scindată și dominată de conflicte politice. Depășirea problemelor sociale și economice necesită unitate națională și stabilitate social-politică.
 

Ion Chicu a răspuns la întrebările reprezentanților mass-media.