12 02/2020

Premierul Chicu s-a întâlnit cu E.S. Gudsi Osmanov, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan

Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu E.S. Gudsi Osmanov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.
 

Ion Chicu a vorbit despre dinamica relaţiilor bilaterale, apreciind pozitiv discuția avută la sfârșitul anului 2019 cu premierul Azerbaidjanului, Ali Asadov. Șeful Executivului  a confirmat obiectivul Republicii Moldova de a impulsiona relațiile comercial-economice dintre cele două state: „Suntem gata să primim și să oferim cele mai bune condiții investitorilor azeri în Republica Moldova. Vom susține activ intențiile de business care vor genera locuri de muncă, dar și servicii și produse competitive.”
 

E.S. Gudsi Osmanov a exprimat intenția ţării sale pentru colaborare reciproc avantajoasă.
 

În cadrul discuției au fost abordate subiecte precum organizarea unui forum al oamenilor de afaceri ca platformă de comunicare pentru antreprenorii din ambele state, perspective de colaborare în domeniul energetic și al transporturilor. S-a convenit și asupra reluării ședințelor Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru comerț și cooperare economică. Ultima reuniune a acesteia a avut loc în 2012 la Chișinău.