25 11/2019

Premierul Ion Chicu: „În 2020 transformăm țara într-un șantier imens. Scopul nostru este să făurim, nu să distrugem și să scindăm”

Premierul Ion Chicu a participat în dimineața zilei de astăzi la ședința comună cu președintele țării, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe subiecte, printre care planurile de reconstrucție a drumurilor din țară, elaborarea unei agende de vizite pe plan extern, organizarea vizitelor în teritoriu și aprobarea bugetelor pentru anul viitor.
 

În cadrul conferinței de după întâlnire, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat despre faptul că se lucrează intens în vederea continuării proiectelor de infrastructură și de atragere a investițiilor necesare reconstrucției a peste o mie de kilometri de drumuri. În acest sens, premierul a estimat faptul că în anul 2020 se va încerca repararea a circa 1400 de kilometri de drumuri pe cele mai importante tronsoane din țară. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 1,4 miliarde de euro.
 

„Anul viitor vom transforma țara într-un șantier imens. Suntem un Guvern care construiește, iar scopul nostru este să făurim, nu să distrugem și să scindăm”, a declarat Ion Chicu.
 

În continuare, premierul a anunțat că săptămânal va avea vizite în teritoriu pentru a fi conectat la situația în fiecare zonă a Moldovei și pentru a afla problemele oamenilor din prima sursă.
 

Prim-ministrul a mai menționat că prioritar pentru săptămâna curentă este aprobarea proiectelor bugetar-fiscale.
 

„Nu ne putem permite să intrăm în sărbătorile de iarnă fără bugete aprobate. Se va lucra intens și în cadrul comisiilor parlamentare, astfel încât pe 20 decembrie să avem deja bugetele aprobate pentru anul 2020”, a mai adăugat Ion Chicu.