23 07/2020

Premierul Ion Chicu a inspectat unul din cele mai importante obiecte de infrastructură din nordul țării

Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de construcție a unuia dintre cele mai importante obiecte de infrastructură rutieră din nordul țării.
 

Nodul rutier la ieșirea din orașul Bălți se reconstruiește capital, pe o lungime de cca 3 km. Proiectul prevede reabilitarea a două poduri, zidurilor de fundație și a drumului de legătură între ele. Funcționalitatea nodului rutier va fluidiza traficul transportului în municipiu.
 

Ion Chicu a menționat că acest nod rutier este un proiect unic pentru Republica Moldova: „Este vorba de construcția unui element important de infrastructură - semicentura orașului Bălți. Orașul dispune de o zonă economică liberă și alte obiective industriale și este supraîncărcat de transport. Acest nod rutier va permite fluidizarea circulației și va lega nordul cu centrul Moldovei.” Proiectul prevede executarea lucrărilor de drenaj, amenajarea iluminatului, extinderea fundațiilor, instalarea parapetului metalic, indicatoarelor rutiere, etc.
 

Lucrările de construcție a nodului rutier vor dura până în 2021. Valoarea totală a contractului constituie cca 110 milioane lei, dintre care în acest an s-au alocat 51,1 milioane lei. Jumătate din sumă deja a fost valorificată. Mai este necesară alocarea a încă 47 milioane de lei.
 

Ulterior, premierul Chicu a mers în satul Sofia, raionul Drochia, unde a inspectat reconstrucția unui sector de drum din localitate. „Este important să asigurați calitatea și întreținerea drumurilor reparate. Rog să aveți o abordare gospodărească", a menționat Ion Chicu.
 

Lucrările de asfaltare au fost efectuate pe o lungime de 400 de metri. În acest scop a fost prevăzut cca 1,1 milioane lei. În această regiune se află în proces de reparație 3 sectoare de drum, iar lucrările sunt realizate de către oamenii din sat.