03 09/2017

Premierul Pavel Filip a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Armatei Naţionale

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Armatei Naţionale.

În mesaj se menționează:

„Stimaţi militari,

angajaţi ai Armatei Naţionale,

stimaţi veterani,

Astăzi, când marcăm 26 de ani de la crearea Armatei Naţionale, ţin să vă mulţumesc pentru credinţa, devotamentul şi serviciul ireproşabil de care daţi dovadă. Armata Naţională este o expresie a legăturilor strânse între generaţii şi este o continuitate a tradiţiilor strămoşilor noştri de a servi cu cinste, onoare şi demnitate Patria. Această zi este şi una de recunoştinţă pentru militari din partea poporului nostru pentru simţul datoriei, profesionalismul şi abnegaţia de care daţi dovadă fiind alături de cetăţenii noştri, apărând pacea şi liniştea, luptând cu consecinţele calamităţilor naturale.

Aflată în proces de transformare, Armata Naţională urmează să devină una de tip european, mai profesionistă, mai organizată şi disciplinată, să-şi sporească capacităţile de participare la eforturile internaţionale de menţinere a păcii, să pună în aplicare pe larg instrumentele de control civil şi democratic asupra sectorului de securitate naţională. Vă asigur de întreaga susţinere a Guvernului în realizarea acestor obiective.

Vă mulţumesc încă o dată pentru prestaţia excelentă pe care aţi demonstrat-o în cadrul misiunilor cu mandat internaţional, astfel statul nostru devenind un partener de încredere, un garant al stabilităţii şi securităţii în regiune. Am ferma convingere că înaltul simţ al datoriei, curajul şi bărbăţia militarilor vor permite şi în continuare asigurarea securităţii militare a ţării şi îndeplinirea angajamentelor internaţionale.

Vă transmit sincere urări de sănătate şi prosperare, de bunăstare şi fericire familiilor Dumneavoastră şi succese în serviciul militar pentru binele poporului nostru”.