26 08/2016

Premierul Pavel Filip declară că acordarea primei tranșe de împrumut confirmă că Guvernul face reformele pe care le-a anunțat

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat în ședința de astăzi a Executivului că Republica Moldova a primit prima tranșă în valoare de 60 milioane de euro din asistența financiară rambursabilă, oferită de Guvernul României. „Această tranșă confirmă faptul că realizăm reformele pe care le-am anunțat”, a menționat premierul.

Pavel Filip a subliniat că au mai rămas de finalizat unele măsuri, care au fost convenite cu Fondul Monetar Internațional și s-a arătat convins că succesul de mai departe depinde de seriozitate în angajamente, de promptitudinea în a le îndeplini și de capacitatea de a lua măsuri conforme cu ceea ce oamenii doresc și pot.

”Am reușit să demonstrăm prin felul în care am pus în aplicare Foaia de parcurs că sîntem un Guvern al faptelor și nu al vorbelor, că sîntem Guvernul echilibrului și normalității, nu al haosului și corupției. Vine o perioadă complicată. Vom simți presiunea mesajelor electorale, dar trebuie să rămînem în afara acestora și să ne facem treaba așa cum se cuvine”, a subliniat prim-ministrul.

Vizita la Chișinău pe 25 august a delegației române condusă de premierul Dacian Cioloș are loc în contextul eliberării primei tranşe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova. Deblocarea acestei prime tranșe a fost aprobată în ședința Guvernului român din 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova.