05 12/2017

Premierul Pavel Filip a felicitat poliţiştii Brigăzii „Fulger” cu ocazia celei de-a 26-a aniversări

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia dedicată aniversării a 26-a a fondării Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.

În discursul său, Premierul a menţionat că Brigada „Fulger” are un rol important în menținerea ordinii de drept și în asigurarea securității cetățenilor, subliniind că din momentul creării instituției, polițiștii brigăzii s-au aflat în prima linie apărând independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova. 

„Această zi este una a memoriei şi recunoștinței faţă de eroii brigăzii, dar este şi o zi în care vă prezentăm respectul dumneavoastră, celor care astăzi sunteţi la datorie față de țară, alături de cetățenii noștri, asigurându-le pacea și liniștea”, a declarat Pavel Filip. 

De asemenea, Premierul a subliniat că perfecţionarea infrastructurii unității, condițiile moderne pentru activitate și instruire sporesc atractivitatea profesiei de poliţist și creează o nouă imagine a poliției, care se bucură de încrederea societății şi de respectul instituţiilor naţionale şi internaţionale. În acest sens, șeful Executivului a mulțumit partenerilor externi care susţin proiectele desfăşurate în brigada „Fulger”, reiterând, totodată, deschiderea Guvernului în promovarea reformelor instituționale inițiate de Ministerul Afacerilor Interne. 

„Sunt convins că procesul demarat va contura o structură modernă, de tip european, nu doar în ceea ce priveşte echipamentul de care dispune brigada, ci şi gradul de profesionalism al angajaţilor. Imaginea şi forţa Brigăzii „Fulger” sunteţi voi, poliţiştii”, a spus şeful Guvernului. 

Prim-ministrul Pavel Filip şi Ambasadorul Turciei, Hulusi Kilic, au participat, de asemenea, la dezvelirea plăcii de inaugurare a platoului unităţii, renovat cu suportul partenerilor turci și au plantat doi arbuşti. 

Brigada de poliție cu destinație specială ,,Fulger”, creată la 5 decembrie 1991,  este o subdiviziune a Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne, specializată în exercitarea misiunilor speciale pentru asigurarea ordinii publice.