28 12/2016

Premierul Pavel Filip la inaugurarea sediului Curții de Apel Chișinău: Noi am zidit casa, să faceţi curăţenie în ea, să faceţi dreptatea pe care o aşteaptă oamenii

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la ceremonia de inaugurare a sediului renovat al Curții de Apel Chișinău. Șeful Executivului a subliniat importanța evenimentului pentru toți cetățenii Republicii Moldova, în special pentru specialiștii din domeniu, și a adus mulțumiri partenerilor europeni pentru sprijinul constant oferit în procesul de reformare a sectorului justiției.

“Modernizarea acestei clădiri nu ar fi fost posibilă fără suportul partenerilor noștri din UE și vreau să le aduc mulțumiri pentru suportul financiar, dar și mai important pentru suportul care îl acordă în formă de expertiză și consultanță pentru reformarea sectorului justiției, precum și în elaborarea reformelor în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Premierul  a accentuat că datorită renovării sediului, judecătorii vor avea parte de condiții mai bune de muncă, va fi asigurată examinarea mai rapidă a dosarelor și transparența în desfășurarea proceselor de judecată. În context, șeful Cabinetului de miniștri s-a referit la acțiunile întreprinse de Guvern în vederea elaborării și aprobării legilor conforme standardelor europene, care vor oferi instrumentele necesare pentru a face o justiție echitabilă. „Vă îndemn să evoluați și mai departe pentru că este foarte important să redați încrederea în justiție cetățenilor noștri. Noi am zidit casa, să faceţi curăţenie în ea, să faceţi dreptatea pe care o aşteaptă oamenii. Ne doresc succese tuturor și să implementăm  până la capăt  reforma justiției, care este fundamentul dezvoltării economice a Republicii Moldova”, a declarat Premierul.

Sediul renovat a Curții de Apel Chișinău are o suprafață de 7200 metri pătrați și cuprinde 13 săli pentru desfășurarea proceselor de judecată. Suma totală a proiectului de renovare a sediului a constituit 82 milioane lei, alocate din bugetul de stat și de partenerii de dezvoltare.