28 12/2018

Premierul Pavel Filip: Ne dorim ca militarii, fiind în serviciu, să știe că acasă familia se află în loc liniștit și cald

335 de familii ale militarilor vor întâmpina sărbătorile de iarnă în noile sale locuințe de serviciu - cheile de la apartamente au fost înmânate ieri de către premierul Pavel Filip. Șeful executivului a menționat că a vizitat șantierul de construcție a casei în luna noiembrie, fiind asigurat atunci că locuințele vor fi gata până la finele anului curent. „Să vă bucurați de apartamentele noi chiar în ajun de sărbătoare. Acasă în primul rând înseamnă familia noastră, dar acasă înseamnă și locuința unde se adună această familie”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a menționat că partea socială, protecţia militarilor şi familiilor acestora, rămâne o prioritate pentru executiv. În context, premierul s-a referit la proiectele sociale lansate inclusiv pentru militari. Astăzi peste 100 dintre ei beneficiază de indemnizaţii lunare pentru închirierea spaţiului locativ, mai multe familii de militari au beneficiat de proiectul „Prima casă”, iar alte 111 de familii locuiesc deja în apartamentele de serviciu. Totodată, în următorii ani se planifică construcția altor 600 de locuințe pentru militari.

„De la bun început am spus că vom veni cu abordări pragmatice și lucruri concrete. Avem programul Profesionalizarea Armatei Naționale 2018-2021 și urmează să construim o armată profesionistă în Republica Moldova. Însă nu putem vorbi despre o armată puternică atunci când ofițerii fiind în serviciu au grija copiilor ca să-i învețe și să-i hrănească la timp și se gândesc ce fac cei de acasă. Ne dorim ca militarii să știe că acasă familia se află în loc liniștit și cald”, a conchis premierul.

Blocul cu apartamente pentru militari a fost ridicat în cadrul unui parteneriat public-privat cu Ministerul Apărării. Locuințele sunt oferite militarilor în varianta „la cheie”. Acestea sunt dotate cu utilaj sanitar, sistem de încălzire autonomă și aragaz.